spiritualitet

Rens ud i energien

Rens ud i energien

Hvid salvie, røgelse og palo santo

Noget af det jeg elsker allermest der er, at få renset ud i energien - det kan både være i hjemmet, men også i mig selv. En af måderne man kan gøre det på, det er ved at bruge tørret hvid salvie, røgelse og palo santo.

Disse former for renselse er blevet brugt i århundreder i spirituelle ceremonier og bruges stadig den dag i dag. Det er nogen af de mest brugte redskaber og jeg kan varmt anbefale at købe sådan det, hvis du ikke allerede har det derhjemme. 

Til hjemmet

Salvie, palo santo og røgelse er vidunderligt til at rense ud i dit hjem, hvis du føler der er lidt tung energi. Jeg gør det personligt engang imellem når jeg lige føler for det. Det kan være hvis jeg har haft mange gæster, eller hvis man for eksempel er flyttet til et nyt sted, så i stedet for at boligen har de gamle ejeres energi, så kan man bruge salvien, palo santo eller den røgelse man foretrækker, til at rense ud og genskabe balancen, samt gøre plads til sin egen energi. Det kan også være hvis energien i hjemmet er tung, pga. et skænderi eller lignende. Alt i alt, handler det blot om at mærke efter, hvornår det føles rigtigt at rense ud og hvornår du føler at energien har brug for at komme i balance igen. 

Salvien, røgelsen og palo santoen bruges ved at du tænder den i den ene ende. Jeg bruger en lighter, da det er nemmest. Når der så er kommet ild i den og den begynder at ryge, så kan du begynde at rense ud i hjemmet. Start altid med en form for intention. Det kan være, at du gerne vil rense alt den dårlige energi ud, for at gøre plads til ny. Gå nu rundt i alle rummene, sørg for at komme helt ud i hjørnerne og husk din intention imens.

Jeg anbefaler altid at åbne vinduerne, da lugten af røgen er og bliver kraftig. Så vær forberedt på, at det vil hænge lidt ved i nogle timer. Derfor er det godt at lufte ekstra godt ud.

Til dig selv 

Du kan også vælge at bruge salvien hvis du mærker, at du selv er lidt lav på energi eller har brug for at blive nulstillet, så at sige. Når jeg bruger den på mig selv, plejer jeg at tænde salvien og så holde salvien i den ene hånd, imens jeg forsigtigt holder den cirka 10 cm uden på kroppen (så den naturligvis ikke kommer i kontakt med mig fysisk) og bevæger den rundt omkring på kroppen. Alt imens jeg forestiller mig og beder om, at jeg må blive renset. 

Alt i alt, er der mange måder at bruge salvie på. Nogle bruger det på deres planter, krystaller, elektronik og så videre. Prøv dig frem og mærk efter om det er noget du synes virker for dig! Personligt, elsker jeg det!

Du kan købe palo santo og røgelse lige her på webshoppen

Læs næste

Podcast: Stå ved dig selv og din spiritualitet
Interview med sundheds-coach Camilla Tromborg