CSR

Vores planet - vores ansvar

Jorden – vores allesammens hjem, planet og derfor også ansvar!

Jordens ressourcer er blandt andet vand, træ, mineraler og metaller. Men jordens ressourcer er ikke uendelige, og i dag er det desværre sådan, at vi bruger langt flere ressourcer, end jorden kan nå at genskabe.

WWF og miljøtænketanken Global Footprint Network opgør hvert år forbruget af jordens ressourcer. Måske har du hørt om termen ”Earth Overshoot Day”, som er et udtryk for den dag, hvor verdens befolkning har brugt de ressourcer, der kan gendannes på et år. Med undtagelse af 2020, hvor coronapandemien og de tilhørende lockdowns begrænsede folks forbrug en smule, er Earth Overshoot Day de seneste fem år faldet
allerede i juli måned – med hele fem måneder tilbage af året.

Vi lever med andre ord som om, at vi har mere end én jordklode til rådighed. Derfor er det vigtigt, at vi alle, både
private men især også virksomheder, store som små, har fokus på vores forbrug og det aftryk vi sætter her på jorden.

Så når du køber, så køb med omtanke og fra virksomheder, der er med til at skabe en verden hvor vi tænker mere og mere på Moder Jord, og behandler hende så godt som muligt! Lad os sammen passe godt på vores planet og dens ressourcer og kun købe det vi virkelig ønsker os, som vi ved vil berige vores liv og som kan holde i lang tid.

“Buy less, choose well, make it last!” – Vivienne Westwood

Miljøhensyn

Når du handler hos os, gør vi vores allerbedste for, at alle
materialer vi bruger i forbindelse med forsendelsen, er så skånsomt for miljøet og planten som muligt. Er vi perfekte? Nej, men vi sørger hele tiden for at finde den mest bæredygtige emballage og skifter løbende materialer ud med bedre og mere skånsomme, samt udfaser emballage og produkter, der ikke lever op til vores etik og krav.

Når vi sender en ordre, er emballagen enten lavet af eller pakket ind i genbrugsmaterialer, såsom vores genbrugsbobleplast, ufarvet brunt indpakningspapir
og bølgepap, eller FSC-mærket pap, papir eller andre materialer, der på anden vis mere skånsomt for miljøet, end det konventionelle.

Emballage

Vi genanvender ofte emballage eller forsendelseskasser der har været brugt før, så selvom det måske ikke altid er en fryd for øjet, er det en fryd for samvittigheden og for planeten. 

Indpakning:

 • Forsendelsesæskerne er produceret af FSC certificeret pap med mærket FSC trykt i bunden af æsken. Æskerne er fremstillet på dansk fabrik, for at minimere udledningen af CO2 ved transporten.
 • Vores bogomslag er FSC mærket, lavet af genbrugsmateriale og produceres i Danmark, for at minimere CO2 .
 • Gaveindpakningen er 100 % genbrugspapir.
 • Gavekort består af 100 % genbrugspapir.
 • Al materiale bruges og genbruges. Dette gælder både forsendelsesæsker, bobleplast, kassefyld m.m.
 • Bøger og papir er trykt på Svanemærket trykkeri og er derfor Svanemærket.

Hvad er FSC mærket?

FSC er verdens mest ambitiøse
globale certificering til ansvarlig skovdrift og din sikkerhed for træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. FSC arbejder både for natur og menneskers vilkår i verdens skovområder.

Miljøvenlig emballage

Vi pakker vores ordre i FSC mærket emballage og genanvender alle materialer.

Fair priser

Ingen slagtilbud, vilde rabatter eller Black Friday. Samme gode priser 365 dage om året.

Svanemærket tryk

Et svanemærket trykkeri, bidrager til et renere miljø, et sundere arbejdsmiljø for de ansatte, og en renere fremtid for alle.

Trykkeri

Mine bøger trykkes af LaserTryk.dk A/S der er
et svanemærket trykkeri med licens reg.nr. 5041-0826 (se licens). Et svanemærket trykkeri, bidrager til et renere miljø, et sundere arbejdsmiljø for de ansatte, og en renere fremtid for alle.

Papiret i mine bøger er altså Svanemærket, som er din
garanti for at handle hos et ansvarligt trykkeri. Al vores strøm fra trykkeriet, kommer desuden fra vindmøller og solceller.

Skrappe krav til svanemærket trykkeri:

 • Brug af miljørigtigt papir
 • Brug af vegetabilske trykfarver
 • Genanvendelse af tryksager
 • Minimering af affald, herunder papir
 • Brug af vedvarende energi
 • Hensyn til det kemiske arbejdsmiljø
Taknemmelighedsdagbog af Zoey Adrianna

Værdier

På min lille webshop findes der ingen ekstra vilde tilbud og stærkt nedsatte priser i forbindelse med Black Friday Cyber Monday, januar udsalg eller lignende. Jeg har ingen intention om at puste mine priser kunstigt op, for at sætte dem ned igen og reklamere med diverse falske tilbud. Når du køber hos mig, er prisen altid den samme. Selvfølgelig kan der være nogle mindre prisjusteringer hist og her, grundet stigende omkostninger hos leverandørerne, forsendelse og lignende. Men slag-tilbud og den slags, finder du ikke her.
Som lille forretning har jeg året rundt, altid samme pris på mine varer og det er min intention, at det skal blive ved med at være sådan. Det sikrer en god handel for jer og en god samvittighed for mig.

Lad os sammen passe godt på vores planet og dens ressourcer og kun købe det vi virkelig ønsker os, som vi ved vil berige vores liv og som kan holde i lang tid.

Giving back

Selvom jeg er en relativt lille virksomhed, er jeg bevidst om, at vi i den vestlige verden har meget mere at gøre godt med, end mange andre.

Så når du køber produkter eller ydelser hos mig, støtter du ikke kun dig selv i din personlige og spirituelle udvikling, men også en god sag.

Hvert år donerer jeg til den danske dyreværnsforening Anima, da jeg har et kæmpe hjerte til dyr og mener, at vi skal give vores stemme til dem der ikke har nogen.

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. De arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Når du handler hos mig, er du derfor med til at give dyrene en stemme. Tak for din støtte!