helse

Interview med sundheds-coach Camilla Tromborg

Interview med sundheds-coach Camilla Tromborg

Er du interesseret i sundhed og helse? Så er dette interview noget for dig!

I dette interview mødtes jeg med den skønne, milde og fantastiske Camilla Tromborg. Camilla er uddannet holistisk sundhedscoach og er simpelthen et af de sødeste og mest interessante mennesker jeg har mødt.

I dette interview fortæller hun om sin egen vej ind i helseverdenen, sit arbejde og kommer med gode tips til sundhed og helse. Læs med og lad dig inspirere af denne vidunderlige kvinde...

Vil du fortælle lidt om dig selv og hvad laver du til dagligt? 

Selvfølgelig! Jeg hedder Camilla, og jeg arbejder til daglig i en Helsekost butik og så er jeg lige blevet færdiguddannet Holistisk Sundhedscoach. Jeg er i gang med at bygge min egen coaching forretning op, hvor jeg drømmer om at hjælpe unge kvinder som står med nogle af de samme problematikker som jeg selv har været igennem – fordøjelsesproblemer, hormonelle ubalancer, uren hud – og sidst, men ikke mindst, mangel på selvværd og selvkærlighed. Jeg har store drømme og visioner om at være med til at hjælpe kvinder med at få det bedre i deres fysiske krop, men endnu vigtigere, at lære dem at elske og acceptere sig selv.

Som Holistisk Sundhedscoach arbejder med klienter i længerevarende forløb, hvor vi kigger på deres liv som en helhed. Jeg kigger selvfølgelig på hvad der kan optimeres i forhold til deres kost for at forbedre deres sundhed og generelle velbefindende – men vi vil også kigge på andre, mindst lige så vigtige, aspekter af deres liv – er de i gang med en karriere de kan lide? Har de gode forhold? Hvordan er deres økonomiske situation? Osv. Vi kigger sammen på deres liv som en helhed, og ser hvordan vi kan forbedre deres situation. For du kan spise nok så meget kål og grønt, men det bliver du jo ikke nødvendigvis gladere og mere lykkelig af, hvis du samtidig går dag ud og ind på et arbejde du hader.

 

Kan du gøre læserne lidt klogere på, hvordan du er landet på den hylde du er på nu?

Åh ja, det er jo en længere rejse. Min interesse for den mere alternative verden ift. Sundhed, kommer efter jeg har haft mange problemer med diverse ting igennem min opvækst. Da jeg var barn led jeg af virkelig mange fordøjelsesproblemer, som virkelig var problematisk for mig i min hverdag. Jeg fik taget blodtest, men var ikke allergisk overfor noget og så var det ligesom bare det. Da jeg så blev ældre begyndte jeg selv at undersøge hvad der kan give fordøjelsesproblemer, og der begyndte jeg at eksperimentere med forskellige ting og lægge mere mærke til hvad der gav mig problemer. På grund af alle fordøjelsesproblemerne i min barndom, gjorde det også at mit immunsystem var røget langt ned i min ungdom. Jeg blev rigtig ofte syg i gymnasiet, og så begyndte jeg også at få hormonel akne. Og jeg tror at alle unge kvinder der lider af uren hud, ved hvad det gør ved selvværdet.

"...sundhed er meget mere end blot det du spiser, og hvor meget du træner. Sundhed handler mest af alt om du har det godt i livet, og om du er glad for og accepterer og elsker dig selv."


Så kom tiden til at skulle vælge uddannelse, og der har jeg i virkeligheden nok bare ”gjort hvad alle andre gjorde”, og truffet det sikre og rigtige valg. Så jeg endte med at tage en bachelor på CBS, efterfulgt af en kandidat. Men i de senere år af uddannelsen, kunne jeg godt mærke at noget ikke var helt rigtigt – at det ikke var den vej jeg skulle gå.

Min interesse for at hjælpe og inspirere andre har egentlig altid været der, men er virkelig steget de seneste par år. Da jeg så blev færdig på min uddannelse og mistede et job, så vidste jeg at tiden endelig var inde til at følge den uddannelsesvej jeg VIRKELIG brændte for. Så der tilmeldte jeg mig en holistisk sundhedscoach uddannelse – og det har virkelig været det helt rigtige for mig. Jeg udviklede mig så meget igennem det år da jeg tog uddannelsen, og min tro på mig selv og mine drømme og visioner er vokset endnu mere.


Har du en form for rutine når det kommer til sundhed og helse, som du følger?

Helt bestemt, der er mange forskellige ting, både når det kommer til det indre og ydre sundhedspleje. Hver morgen mediterer jeg, da det giver god ro i sindet og en skøn start på dagen. Derefter skriver jeg ned hvad jeg er taknemmelig for og nogle positive bekræftelser. 

I forhold til sundhed, så drikker jeg mindst én kop grøn te hver morgen. Det er noget jeg har gjort igennem de sidste mange år, og er en fast del af morgenritualet. Grøn te er fyldt med antioxidanter og er super gode for os! Derudover har jeg fokus på at drikke godt med vand og spise masser af grøntsager. Så tager jeg selvfølgelig også en del forskellige kosttilskud for at give min krop de bedste forudsætninger. Derudover har jeg en masse andre små helsevaner som jeg gør brug af i ny og næ, både masser af grønne smoothies, ansigtsmassager, tørbørstning af kroppen osv.

Og så er jeg blevet enormt god til at mærke på min krop hvad den har brug for. Det har jeg bestemt ikke altid været. Tilbage i min barndom og ungdom lyttede jeg slet ikke til den, hvis den fx var ved at være sulten og havde lavt blodsukker, eller hvis min hjerne havde brug for ro – jeg kørte ofte bare på, og ville følge med alle andre, hvilket ofte gjorde at jeg endte op med at have det dårligt rent fysisk. Den dag i dag kan jeg utroligt hurtigt mærke hvad min krop har brug for, og jeg lytter efter og giver den hvad den har behov for – for min krop og mit helbred er det vigtigste.

 

Hvad er det bedste råd du selv har fået i forhold til sundhed?

At sundhed er meget mere end blot det du spiser, og hvor meget du træner. Sundhed handler mest af alt om du har det godt i livet, og om du er glad for og accepterer og elsker dig selv. At lære at elske og acceptere sig selv som man er, er nok det bedste du kan gøre for din egen sundhed. Men, det er også noget af det sværeste.

Hvad er nogle af de vigtigste ting vi som mennesker skal vide i forhold til sundhed og helse, synes du?

At det i virkeligheden er super simpelt – og vi ved alle sammen godt hvad ”sundhed” er, ofte overkomplicerer vi det bare, eller får det ikke gjort. Vi ved alle sammen godt at det at spise mere grønt og uforarbejdet mad er godt for os. Vi ved godt at vi skal drikke godt med vand. Vi ved godt at vi skal bevæge vores kroppe, og at frisk luft er godt for os. Problemet er den manglende sammenhæng mellem at vide noget og at gøre noget – og det er virkelig der jeg ønsker at hjælpe folk. Hver gang jeg afholder sessioner med nogle og jeg spørger dem hvad de selv mener er det vigtigste de kan gøre i forhold til at forbedre deres sundhedssituation – så kender de alle godt svaret. Problemet er, at de ikke gør det.

Der er altså en stor ubalance i forhold til den viden vi har, og implementeringen af det i vores liv. Der mangler handling bag.

Du har selv klienter i forløb og hjælper med dem deres problemer. Er der noget du synes ofte går igen i forhold til hvad dine klienter kæmper med?

Jeg tror at rigtig mange kommer til vejledere, coaches osv. På grund af de mere ”ydre faktorer”, som fx fordøjelsesproblemer, uren hud, vægttab og hvad det end kan være – men hvad det ofte bunder i, er mangel på selvaccept, selvkærlighed og selvværd. Det hele starter i og hos os selv. Så hvis vi vil ind og ændre de ydre faktorer, så bliver vi nødt til at gå ind og arbejde med os selv og vores egne overbevisninger.

Hvem inspirerer dig mest indenfor helse-verdenen?

Åh, jamen der er jo simpelthen SÅ mange inspirerende mennesker i denne verden! Louise Hay har inspireret mig virkelig meget i forhold til hvor vigtigt at vores eget selvværd og selvaccept er for vores sundhed. Derudover synes jeg også at Bruce Lipton og hele hans viden omkring Epigenetik er super inspirerende. Jeg er også stor fan af Deepak Chopra, og hvis kigger indenfor egne landegrænser, så inspirerer Tina Lykkegaard mig også utroligt meget! Jeg kunne blive ved, der er så mange inspirerende mennesker i denne verden.

Hvis mine læsere gerne vil læse mere om dig, hvor kan de så gøre det henne?

Det kan de gøre på min hjemmeside www.camillatromborg.com , eller følge med inde på min instagram @camillatromborg , hvor man også altid er velkommen til at skrive og kontakte mig hvis man har nogen spørgsmål! 

Tusinde tak til dig kære sjæl for at jeg måtte være med, det er jeg så taknemmelig for!

Du kan også lytte med på podcasten Helhed, hvor Camilla gæstede min podcast til en snak om spiritualitet og om at elske sig selv. Lyt med her!

Læs næste

Rens ud i energien
Tabu om spiritualitet - på P3