blog

Tarot-, orakel- og englekort. Hvad er forskellen?

Tarot-, orakel- og englekort. Hvad er forskellen?

Bliv klogere på de forskellige kort

Tarotkort, orakelkort og englekort er tre forskellige typer af kort, der bruges til at give indsigt og svar på spørgsmål.

Tarot

Tarotkort stammer fra det gamle Egypten og består af 78 kort, der er opdelt i to arkanaer: de store og de små arkanaer. De store arkanaer består af 22 kort, der repræsenterer de store temaer og krafter i livet, mens de små arkanaer består af 56 kort, der repræsenterer de mindre begivenheder og udfordringer, vi står over for i hverdagen. Tarotkort bliver ofte brugt til at fortælle fremtiden eller give svar på spørgsmål om fortiden og nutiden.

Englekort

Englekort er et sæt kort, der er inspireret af  engle og deres budskaber. Englekort består typisk af 44 kort, der hver især repræsenterer en bestemt engel og deres unikke kvaliteter og egenskaber. Englekort kommer dog også som 'engletarot', som tager udgangspunkt i tarotkortenes 78 kort og deres to arkanaer.
Englekort bliver brugt til at få kontakt med englene og modtage deres budskaber og vejledning. Englekort kan også bruges til at finde svar på spørgsmål og få indsigt i livets udfordringer, samt fortælle fremtiden eller give svar på spørgsmål om fortiden og nutiden.

Nysgerrig efter at vide hvad englekort kan fortælle dig? book en personlig englekortlæsning eller se guiden: englekort for begyndere.

Orakelkort

Orakelkort er et sæt kort, der bruges til at give indsigt og svar på spørgsmål. Orakelkort er en bred term, der også kan dække over tarotkort og englekort. Men bliv endelig ikke forvirret over alle de forskellige typer og sæt - gå blot efter det du drages af!
Orakelkort kan være inspireret af mange forskellige ting, f.eks. de kristne engle, astrologi, krystaller, dyr, feer, enhjørninger, naturen osv. Orakelkort bliver typisk brugt til meditation, selvudvikling og at finde svar på spørgsmål og få indsigt i livets udfordringer.

Der findes mange forskellige typer af orakelkort, så det kommer helt an på, hvilken form for orakelkort du er interesseret i. Hver type af orakelkort har sine egne unikke kvaliteter og egenskaber, og derfor er det en god idé at undersøge de forskellige typer, inden du beslutter dig for at købe et sæt orakelkort.

Hvad er forskellen?

Så forskellen på tarotkort, orakelkort og englekort er, at tarotkort stammer fra det gamle Egypten og bruges til at fortælle fremtiden og give svar på spørgsmål om fortiden og nutiden, mens englekort er inspireret af de forskellige engle og bruges til at få kontakt med englene og modtage deres budskaber og vejledning, samt få beskeder om fortid, nutid og fremtid. Orakelkort bruges også, som tarotkort og englekort, til at finde svar på spørgsmål og få indsigt i livets udfordringer.

Men i bund og grund er der ikke den store forskel på om du bruger engle-, orakel- eller tarotkort. Alle kort giver dig klare budskaber, vejledning og svar. Så det handler blot om, hvad du mest er draget af.

Hvilke type sæt skal jeg vælge?

Forvirret? Det forstår jeg godt! Men husk på, der er intet rigtigt eller forkert når du skal vælge kort. Det handler om at vælge det som du drages af. Personligt har jeg selv mange sæt kort, som jeg vælger imellem og bruger på skift, alt afhængig af hvilken læsning jeg skal lave. 

Læs næste

Tips til at finde roen og håndtere overstimulering
Notesbog til positive bekræftelser