spirituel

Taknemmelighed

Taknemmelighed

Hvis du er en af dem der ser taknemmelighed som lidt af hippie kliché ord, så kan jeg egentlig godt forstå dig. Hvor ofte har vi ikke selv fået at vide – i en situation der var svær for os – at vi burde prøve at se det fra den positive side. Noget som bestemt ikke altid falder os mennesker nemt. Nej for oftest, så har vi tendens til at fokusere på det der ikke går godt, det vi ønsker var anderledes, det som vi er utilfredse med osv.

Men hvis vi vidste hvor mange positive følelser og oplevelser der følger med når vi udøver taknemmelighed, er jeg sikker på, at mange af os ville blive bedre til at bide mærke i, hvornår vi er negative og kun fokuserer på det der mangler, og i stedet begynde at være mere positive og fokusere på alt det gode der er i vores liv.

Studier viser, at taknemmelighed er med til at øge glæden i vores liv og  endda øge længden på vores liv. Det øger også vores følelsesmæssige velvære, det gør at vi er mindre stressede og at vi er bedre i stand til at klare de hårde tider. Taknemmelighed gør også, at vi kommer bedre ud af det med andre mennesker, vi opnår mere af det vi gerne vil, samt mange andre ting.

Så helt kort fortalt, er det bevist, at taknemmelighed er med til at øge vores livskvalitet. Så hvorfor ikke benytte sig noget mere af det?

Jeg øver mig stadig selv i taknemmelighed og det gør jeg ved, at skrive 3 ting ned hver dag, som jeg er taknemmelig for. Det hjælper mig til at blive opmærksom på alt det jeg har i livet som gør mig glad, lykkelig og taknemmelig.

For hvis vi ser os omkring, så er der en masse at være taknemmelig for, men fordi vi har så travlt i vores hverdag, glemmer vi ofte at fokusere på hvad der går godt i vores liv. I stedet fokuserer vi på det der går galt, vi fokuserer på det dårlige vejr, toget der er forsinket eller bilen der skal til reparation og så videre.

Men hvis vi i stedet begynder at flytte fokus over på det der er godt og det vi gerne vil have mere af, så kan vi begynde at se ændringer i vores hverdag til det bedre.
For sådan helt basalt, så vokser det som vi fokuserer på.  Så hvorfor ikke bruge taknemmelighed til, at tiltrække flere gode oplevelser og følelser ind i vores liv?

Én måde at udøve taknemmelighed på er, at tænke på alle de ting der gør os taknemmelige. En anden metode er, at skrive ned. Det kan man enten bare gøre på et stykke papir eller en blok, eller man kan bruge en taknemmeligheds-dagbog. Her kan du notere 3 ting ned dagligt, som vil få dig til fokusere på alt det gode der er omkring dig, så det positive kan vokse i stedet for det negative, og du i stedet kan tiltrække meget mere ind i dit liv at være taknemmelighed for!

Vil du have din helt egen bog? Så kan du her bestille dit eksemplar af taknemmeligheds-dagbogen.

I min podcast Helhed, fortæller jeg om taknemmelighed og dens fordele i dette afsnit

Love & Light,

Zoey Adrianna

Læs næste

Kommunikér med den spirituelle verden
Top 5 spirituelle bøger