Tarotkort for begyndere

Zoey Adrianna

Tarotkort for begyndere

Tarotkort er en fascinerende og dybdegående måde at opnå indsigt og vejledning i dit liv. Disse kort, rig på symboler og historiske billeder, åbner døre til en verden af intuition og selvopdagelse. I det følgende vil jeg udforske, hvad tarotkort er, og hvordan de kan berige din personlige spirituelle rejse.

Tarotkort er en ideel indgang til den spirituelle verden for begyndere, da de tilbyder en direkte forbindelse til de universelle temaer og arketyper, der findes i os alle. Selvom tarotkort kan synes mere komplekse end englekort, er deres rigdom på symbolik og dybde en kilde til uendelig visdom og indsigt.

Læs også min guide 'Englekort for begyndere' eller træk et gratis tarotkort.

Hvad er tarotkort?

Tarotkort er en samling af typisk 78 kort, anvendt til at skabe forbindelse med det åndelige og tilbyde indsigt. De bruges både til at forudsige fremtidige begivenheder og til at udforske løsninger på spørgsmål eller problemer. Kortene er opdelt i to primære kategorier: den store og lille arkana.

Tarotkortenes historiske baggrund

Tarotkortenes historie er lige så farverig og mangefacetteret som kortene selv. Oprindeligt opstod tarotkort i det 15. århundrede i Europa, sandsynligvis i Norditalien, som en form for spillekort. Det var først i det 18. århundrede, at tarotkortene begyndte at blive brugt til spådom og spirituel vejledning, en praksis, der har udviklet sig og vokset sig stærkere gennem århundrederne.

Zoey Adriannas tilgang til tarotkort

Min egen rejse med tarotkort begyndte som en søgen efter dybere selvforståelse og en måde at forbinde med den universelle visdom, der ligger gemt i os alle. Med hvert korttræk, hver læsning, har jeg fundet en kilde til inspiration, en vejledning, der har hjulpet mig med at navigere i livets udfordringer og muligheder.

I min praksis bruger jeg tarotkortene ikke kun til at forudsige fremtiden, men som et redskab til refleksion og selvindsigt. Hvert kort åbner en dør til forståelse, tilbyder tn ny perspektiv på vores livssituationer, og hjælper os med at se de skjulte tråde, der binder vores valg og oplevelser sammen.

Rider-Waite tarotkort - den originale

Vælg dit første tarotkortsæt

At vælge dit første tarotkort sæt er et vigtigt skridt på din spirituelle rejse. Det rette sæt skal ikke kun tiltale dig visuelt, men også resonere med din intuition og personlige energi.

 • Personlig og intuitiv forbindelse: Vælg et sæt, der taler direkte til dit hjerte. Det skal føles rigtigt og personligt for dig.
 • Udforsk kortenes billedsprog: Kig på kortenes billeder og symboler. Er du tiltrukket af farverne og kunsten? Kan du fornemme kortenes betydning?

Anbefaling fra Zoey Adrianna:

Rider Waite - Praktisk Tarotsæt: Disse klassiske sæt er fantastisk for begyndere, da dets symboler er dybtgående, men stadig lette at fortolke. Desuden siges de at være blandt de originale tarotkort. Er du mere øvet, anbefaler jeg Rider-Waite tarotkort.

Køb her
Tarotkort er en ideel indgang til den spirituelle verden for begyndere, da de tilbyder en direkte forbindelse til de universelle temaer og arketyper, der findes i os alle.

Trin-for-trin guide til tarotkortæsning

 1. Vælg et tarotkortsæt, der taler til dig: Vælg et sæt, der føles personligt og inspirerende for dig. Men du behøver ikke bekymre dig om du nu vælger de ‘rigtige’. For der er i den spiritulle verden, ikke noget rigtigt eller forkert. Men vælg det der føles rigtigt for dig.
 2. Lær kortenes betydninger: Bliv fortrolig med kortenes betydninger. Dette kan du gøre ved at læse den medfølgende guidebog eller søge betydningerne online.
 3. Bestem din intention for læsningen: Hvad håber du at få ud af læsningen? Har du et specifikt spørgsmål, eller søger du vejledning om et bestemt emne?
 4. Bland kortene og fokuser på dit spørgsmål eller intention: Mens du blander kortene, kan du bede tarot om indsigt eller vejledning om et specifikt emne, eller du kan anmode om en generel læsning.
 5. Spred kortene ud: Der findes mange forskellige måder at lægge kortene, hver med sin egen unikke opstilling og fortolkning. Nogle almindelige metoder inkluderer tre-korts spredningen, det keltiske kors og fem-korts spredningen.
 6. Fortolk kortene: Overvej betydningen af hvert kort samt dets position i spredningen. Vær opmærksom på eventuelle mønstre eller symboler, der skiller sig ud. Vender kortet på ‘hovedet’ eller den rette vej. Brug din intuition, når du fortolker kortene også.
 7. Reflekter over læsningen: Tag dig tid til at tænke over, hvad kortene forsøger at fortælle dig. Hvordan relaterer de sig til dit spørgsmål eller din intention? Hvilke indsigter eller vejledning tilbyder de?
Rider-Waite tarotkort - den originale

Sådan renser du dine tarotkort

 • Brug af røgelse: Tænd en røgelsespind af tørret rosmarin, lavendel, cedertræ, salvie eller palo santo. Hold røgen et sikkert sted under kortene, så røgen driver opad og omslutter dem. Vend kortene, så alle sider bliver berørt af røgen.
 • Brug selenit: Jeg foretrækker at lade en selenit krystal (eller sort turmalin eller klar kvarts) hvile på kortene natten over.
 • Brug din intuition: Hold kortene i hænderne og forestil dig, at du renserne kortene med hvid, klar energi. Du kan forestille dig et lys der omgiver kortene.
Zoey Adrianna

Mine bedste råd om tarotkort til dig som begynder

 • Start stille og roligt: Begynd med enkle spørgsmål og træk kun et par kort ad gangen. Dette hjælper dig med at forstå hvert korts betydning dybere.
 • Øv dig ofte: Jo mere du bruger tarotkortene, desto stærkere bliver din forbindelse til dem. Regelmæssig praksis åbner op for dybere indsigt og forståelse.
 • Lyt til din intuition: Tro på dine første indtryk af kortene. Din intuition er en kraftfuld guide i tarotkortlæsning.
 • Dokumenter dine oplevelser: Skriv dine læsninger og indsigter ned. Dette er ikke kun en fantastisk måde at spore din udvikling på, men også en måde at integrere tarotkortlæsning i din daglige refleksion og personlige vækst. Brug gerne min taknemmelighedsdagbog som et redskab til at nedfælde dine tanker og oplevelser, hvilket kan berige din spirituelle rejse.